Project Description

Kosmocar, opgericht in 1970, is een officiële importeur en distributeur van VW, Audi en Skoda automobielen. Al zo’n vijftig jaar heeft deze innovatieve onderneming (vanuit haar basis in Griekenland) gebouwd aan groot vertrouwen onder de klanten van haar 120 officiële dealers. Omdat het digitaal automotive landschap sterk evolueert, wilde Kosmocar OneDealer’s Digitale Sales Workplace gaan gebruiken. OneDealer stelde Kosmocar in staat om haar klanten real-time service beschikbaarheid te bieden en andere relevante aanbiedingen te doen. Reden voor het team van Kosmocar om OneDealer™ direct te omarmen. Hierdoor werd de leadconversie verhoogd en een moderne infrastructuur voor de business gerealiseerd.

Doelstellingen

Met de keuze voor de OneDealer oplossing, wilde Kosmocar het volgende bereiken:

 • Promoten van de beste verkoopervaringen binnen het complete dealernetwerk;
 • Digitaal transformeren van het verkoopproces, om te komen tot een consistente look & feel gedurende de customer journey;
 • Een intuïtieve online serviceafspraak ervaring implementeren met heldere, zichtbare tarieven;
 • Zorgen voor gebruiksgemak en een gebruikerservaring op basis van workflow;
 • Verkopers transformeren tot vertrouwde adviseurs en werkdruk van werknemers reduceren;
 • Kansen creëren voor verkopen met toegevoegde waarde, die de klanttevredenheid verder verhogen.

Waarom OneDealer™?

Kosmocar koos OneDealer voor haar automotive platform van de toekomst om twee redenen:

 • OneDealer’s ervaring in de automotive sector
 • Het feit dat het platform kan worden ingezet als hub voor een onderling verbonden dealernetwerk.

OneDealer’s modulaire opzet stelt Kosmocar in staat om eenvoudig uit te breiden en volop te profiteren van de digitale markplaats als de business groeit.

Conclusie

Het OneDealer platform is breed geïmplementeerd binnen het totale Kosmocar netwerk. Het werd door gebruikers al volledig geaccepteerd na slechts een halve dag training. De implementatie verliep in fases, waarbij VW als eerste merk de Digital Sales Workplace testte. Na deze pilot waren de vervolgstappen:

 • De merken Audi en Skoda stapten in en het gebruikersbestand werd fors uitgebreid
 • Feedback van gebruikers werd benut om de functionaliteit verder in lijn te brengen met de business behoeften en de website, en te integreren met Office 365

Voordelen

 • Een overtuigend voordeel voor Kosmocar na de implementatie van OneDealer was de enorme gebruikersacceptatie na een uiterst korte trainingstijd.
 • De klantbeleving tijdens het verkoopproces is nu veel consistenter door alle kanalen heen. Daarnaast voelen medewerkers zich gesterkt door een workflow die aanzet tot een proactieve, autonome werkbenadering en miscommunicatie minimaliseert.
 • OneDealer heeft Kosmocar voorzien van een digitale infrastructuur die klaar is voor huidige en toekomstige automotive uitdagingen, van een totale autobeleving tot autodelen en nog veel meer.

Klant aan het woord

“Het OneDealer team begrijpt de noodzaak om digitaal te transformeren binnen de automotive retail branche. De volledig op maat gemaakte Digital Sales Workplace oplossing heeft ons geholpen om greep te krijgen op het verkoopproces en belangrijke dealer business functies te automatiseren. De acceptatie door werknemers was vanaf dag één al boven verwachting. VW-standaards zoals de RSE-filosofie passen naadloos binnen OneDealer, en het platform laat zich eenvoudig integreren met VW’s Group Services.”
Christos Drakos, IT Manager, Kosmocar S.A.